Pro založení svého vinařství Santa Ema si Pedro Pavone-Voglino vybral údolí Maipo v Chile, které ho během jeho cest po „novém světě“ naprosto uchvátilo pro rozmanitost tamější přírody a kvalitu půdy pro produkci vín.
Vinařství Santa Ema se stalo pro rodinu srdcovou záležitostí, a tak se nejstarší syn Pedra Pavone-Voglina, Felix Pavone Arbea, rozhodl kráčet ve šlépějích svého otce. Felix Pavone Arbea otcovu myšlenku dále rozvíjel a začal vyhledávat další vhodné oblasti pro pěstování vybraných odrůd révy vinné od pohoří And až po Pacifický oceán. Tímto krokem docílil ideálních podmínek pro každou odrůdu, čímž vytvořil nezaměnitelnou harmonii svých vín.
Postupně byla Santa Ema objevena významnými státními i zahraničními organizacemi, vyhrála mnohá ocenění a medaile v soutěžích jako například Concours Mondial de Bruxelles a získala doporučení v prestižních mezinárodních vinařských časopisech.
Vína Santa Ema byla jmenována mezi 20 nejlepších světových značek, “vinařský advokát” Robert Parker ohodnotil nejlepší z nich 90 a 91 body. Vinařství je tradičně oceňováno pro svou etiku, environmentální a společenskou zodpovědnost. Pro Santa Emu přesto zůstává nejdůležitější, že si zákazníci po celém světě váží práce všech tří generací, které tvrdě pracovaly na vývoji vysoce kvalitních vín.
Oblast: | Cachapoal, Leyda, Maipo, Pirque |
---|---|
Nadmořská výška: | Cachapoal (600 m n.m), Leyda (300 m n.m.) Maipo (400-800 m n.m.) |
Plocha vinic: | 200 ha |
Maximální produkce: | 3 milionů litrů |
Klima: | velmi různorodé – od horkého a suchého na severu až po chladné a větrné na jihu |
Srážky: | Cachapoal (340 mm/rok), Leyda (600 mm/rok), Maipo (315 mm/rok) |
Půda: | Cachapoal (jílovitá půda), Maipo (kamenitá), Leyda (kamenitá) |